Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

2-ра специјализирана изложба на шарпланинци- Меморијал Владимир Крстевски-

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска на градскиот кеј градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски го отвори државниот шампионат, во вид на 2-ра специјализирана изложба на шарпланинциМеморијал Владимир Крстевски,организиран одстрана на Друштвото на кинолози Тумбак-Куманово, со поддршка на Општина Куманово. Учество зедоа кучиња шарпланинци од РСМ, Србија и Чешка и тоа во машка и женска категорија, застапени во следниве старосни граници: 3-6, 6-9, 9-12, 12-18, 18-24 и над 24. Беа доделени 65 пехари на кучиња шарпланинци.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст