Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

2-ри Меѓународен фестивал на поезија, проза, афоризми и хаику “Симбиоза на планета 2022”

Денеска во Занаетчиски дом се одржа 2-от Меѓународен фестивал на поезија, проза, афоризми и хаику “Симбиоза на планета 2022”, во организација на Клубот на книжевни творци “Симбиоза” – Куманово. Конкурсот траеше од 5 мај до 31 август 2022 година. На фестивалот имаше 96 учесници од 8 земји, меѓу кои 23 учесници од странство. Беа доделени награди во категориите: поезија, проза и афоризми, како и специјални награди и благодарници на најзаслужните за афирмација во областа на книжевноста и уметноста. Пред љубителите на пишаниот збор се обрати и градоначалникот на Општина Куманово Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст