Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

21 издание на традиционалната Пивтијада во Куманово

Во чест на христијанскиот празник Водици беше одржана манифестацијата Пивтијада 2023, во организација на Здружението на граѓани  “Еко – гард” од Куманово и ресторанот Грација со поддршка на Општината.
Ова е 21 издание на традиционалното  празнично  дружење кое има натпреварувачки дух, се избира најдобра  пивтија,  проткаено со песна и игра на кое настапија членовите на  КУД “Панче Пешев” од нашиот град.
На манифестацијата присуствуваа градоначалнико на Општината со претставници од општинската администрација.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст