Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

77 години од формирањето на 3-та Македонска ударна бригада

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска се одбележа 77-годишнина од формирањето на 3-та Македонска ударна бригада во с.Жегљане,традиционално организирано од Општински одбор на Сојуз на борци од НОАВМ 1941-1945 година и граѓаните продолжувачи-Кумано. Пред присутните се обрати Зора Ивановска, член на претседателство на Сојуз на борци-Куманово. На местото каде што беше формирана Бригадата свежо цвеќе положија делегации на Сојуз на борци, општина Куманово, општина Старо Нагоричане, АРМ и други делегации.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст