Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

77-годишнина од битката во село Пелинце

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во село Пелинце се одбележаа 77 години од познатата битка и загинувањето на Ангел Лазаревски-Шајче и Трифун Ангеловски-Летеќи. Традиционално настанот е организиран од страна на Општинскиот одбор на Сојуз на борци од НОАВМ 1941-1945 година и граѓаните продолжувачи-Куманово. Пред споменикот од Народноослободителната борба свежо цвеќе положи и делегација од општина Куманово, предводена од  Секретарот на општината Александар Гелевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст