Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци

Се известуваат граѓаните на општина Куманово дека на 07.09.2023 година (четврток) со почеток во 00.00 часот, ќе се изврши адултицидна дезинсекција против возрасна форма на комарци. При извршување на третманот ќе се користи препаратот AKVA KOTRIN (proizvoditel BAYER). Неопходно е пчеларите да преземат конкретни мерки за заштита на пчелите.

Доколку временските услови не го дозволат вршењето на третманот, истиот ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст