Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Димитриевски на Самит за демократија во Југоисточна Европа во организација на ИРИ

Градоначалникот на Општина Куманово присуствуваше на дводневен Самит за демократија во Југоисточна Европа, во организација на Меѓународниот републикански институт – ИРИ, кој се одржа во Бечиќи, Црна Гора. Главни теми на дискусија беа евро – атланскиот консензус и корупцијата во земјите на Западен Балкан. Учесници на оваа средба беа заменик претседателот на ИРИ, Скот Мастик, регионалниот директор на ИРИ за Европа, Пол Мекарти, претседателот на Црна Гора, Јаков Милатовиќ, премиерот на Црна Гора, Дритон Абазовиќ, високи владини претставници од САД, Европа и регионот, како и политички аналитичари.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст