Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Доделени договори за работно ангажирање на образовни и лични асистенти на ученици со попреченост во средните училишта

Преку проектот “Инклузивна училница 2”, денеска во Општина Куманово беа доделени 15 договори за работно ангажирање на образовни и лични асистенти на ученици со попреченост во општинските средни училишта.
Договорите ги подели овластениот раководител на Сектор за култура, спорт, социјална заштита, заштита на децата и здравствена заштита, Александар Крстевски.
Општина Куманово од 2013 година, во континуитет учествува во Програмата општинско корисна работа со најразлични проекти кои обезбедуваат услуги за најранливите категории на граѓани.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст