Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот на Општина Куманово на чествување во спомен на Гоце Делчев

Во знак на сеќавање на великанот, револуционер и најзначајниот културен деец од македонската историја, Гоце Делчев, денеска во црквата Св.Спас, Скопје, бројни делегации од разни институции и здруженија на граѓани, од земјава, положија свежо цвеќе и оддаоа почит.
На одбележување 152 годишнина од рaѓaњето на предводникот на македонското национално движење, присуствуваше и градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст