Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изестување за авионско прскање против возрасна форма на комарци

Се известуваат граѓаните на Општина Куманово за претстојното авионско прскање против возрасна форма на комарци, кое ќе се изврши на 16 јуни 2024 год. (недела),  во раните утрински часови, во временски период 05:00- 08:00 часот.
Прскањето ќе се реализира на територијата на Општината: по течение на реките Кумановка, Липковка и  Којнарка, месните заедници Бабин Дол и Тоде Мендол, централното градско подрачје и прочистителната станица ЈП Водовод – с. Доброшане, со биоцидниот производ КULFAK 50 EC.
Се известуваат пчеларите да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите.
Доколку временските услови се неповолни, прскањето се одложува за нареден ден.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст