Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Маскенбал “Батко Ѓорѓија” – Куманово 2024 – известување

Традиционалниот маскенбал “Батко Ѓорѓија” ќе се одржи на 15 јуни 2024 година (сабота), на градскиот плоштад во Куманово.
Настанот ќе започне во 09:30 ч. (наместо во  10 ч.), поради донесените владини мерки за заштита од високите температури.
Церемонијата ќе започне во 09:30 часот, без претходно најавеното дефиле низ централното градско подрачје, со цел сите маски да имаат подеднакво претставување во рамки на програмата на градскиот плоштад.
Предвидено е настанот да заврши најдоцна до 11 часот, согласно препораките да не се практикуваат активности на отворено, односно да не се изложуваат граѓаните на сонце до 17 часот.
На овогодинешниот маскенбал ќе бидат претставени 15 групни маски со повеќе од 500 учесници.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст