Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Известување од општински штаб за заштита и спасување

Општински штаб за заштита и спасување ги информираме граѓаните дека е

УКИНАТА ЗАБРАНА ЗА ВОДАТА ЗА ПИЕЊЕ
По извршениот  инспекциски контролен надзор и по добиените резултати од ЦЈЗ – Куманово од испитаните примероци на вода, последователно од 25.05.2024, 26.05.2024 и 27.05.2024, констатирано е дека истите одговараат на законските и стручни прописи во однос на испитаните параметри, согласно Правилникот за безбедност на водата за пиење, издаденото Решение за забрана на водата за пиење е укинато.
Со ова , ги известуваме граѓаните дека водата во целиот водоснабдителен систем е исправна и може да се користи и како вода за пиење.
Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст