Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

КУД „Српски Вез“ од Куманово одбележа десет години од своето постоење

Градоначалникот Максим Димитриевски присуствуваше на фолклорната ревија по повод десет години од постоење на Културно-уметничкото друштво „Српски вез“. На ревијата беа претставени носии кои „Српски Вез„ ги изработи во изминатите десет години. Настанот, кој е дел од проектот „Денови на српска култура во Куманово-работилница за изучување на српски јазик„ беше збогатен и со културно-уметничка програма.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст