Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Максим Димитриевски во посета на Нови Сад

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

По повод 270 години од ослободување на Градот Нови Сад (Србија), делегација од општина Куманово, составена од Градоначалникот Максим Димитриевски, Претседателот на Совет на Општина Куманово, Атина Мургашанска  и раководителот на Сектор за Евроинтеграции во општина Куманово Горан Митевски, присуствуваа на свечениот прием кај Градоначалникот на Нови Сад – Милош Вучевиќ.

Градоначалникот Максим Димитриевски изрази благодарност за поканата и пријатниот пречек,  а во име на граѓаните на Куманово им го честита празникот на жителите на Нови Сад.

Во рамките на посетата беше организирана и средба помеѓу Градоначалникот на Марибор Др.Андреј Фиштравец, Градоналникот Димитриевски и Градоначалникот на Нови Сад Милош Вучевиќ. На средбата се разговарало за реализација на идни заеднички проекти.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст