Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ООУ “Кочо Рацин” – Куманово го одбележа патрониот празник

Во знак на почит и благодарност кон македонскиот великан, поет и револуционер, Кочо Рацин, делегации на Општина Куманово и Советот на Општината, предводени од градоначалникот, Максим Димитриевски, денеска положија цвеќе пред  бистата во дворот на училиштето.
Пред присутните гости, учениците и наставниците се претставија со пригоден рецитал и музички точки, кои беа дел од свечената програма, во чест на патронот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст