Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Пригодно одбележан 7 Март – ден на просветните работници од албанска националност

Во чест на Денот на просветните работници албанци, денеска во зградата на поранешен комитет, се одржа културно – уметничка манифестација, во организација на ЗНА “Наим Фрешери”, Куманово – Липково.
Ученици заедно со своите наставници од општинските училиштата од Куманово и Липково, беа дел од пригодната програма, посветена на Денот на учителот.
На настанот беа доделени признанија за најистакнатите наставници и ученици, кои оставиле белег во образовниот процес и албанската култура, во текот на изминатиот период.
На манифестацијата присуствуваа претставници од општинската администрација.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст