Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна проектот “Млади атлети” наменет за деца со посебни потреби

Градоначалникот Максим Димитриевски, денеска потпиша Меморандум за соработка помеѓу Општина Куманово, Специјална олимпијада Македонија – Скопје и Здружението за промоција и развој на инклузивно општество – “Инклузива”, со поддршка на НЛБ Банка, која донираше спортска опрема за организирање на спортски активности.
Меморандумот е дел од процесот на реализација на заеднички активности за унапредување, промоција и развој на инклузивната локална заедница, подобар и поквалитетен начин на живот и остварување на правата на децата/лицата со попреченост и нивните семејства.
Потпишаниот документ го означи и стартот на проектот “Млади атлети”, наменет за деца од 3 до 12-годишна возраст, кој има за цел да ја развива моторната и социјалната способност.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст