Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот Димитриевски во посета на Сараево

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Градоначалникот Максим Димитриевски денеска е во посета на градот Сараево (БИХ), каде оствари средба со заменик градоначалник на овој град, г-дин Милан Тривиќ. На состанокот беше разговарано за предстојното триесето собрание на Здружението на градовите носители на порака на мирот каде членуваат и двата града, а истото оваа година треба да се одржи токму во Сараево. Исто така на средбата се дискутирше за отпочнување на можна соработка со една од општините во Сараево со цел зголемување на заедничка соработка во повеќе области.

Општина Куманово на оваа асоцијација беше домаќин во 2015 година, а последно генерално собрание се одржа во Волгоград (Русија), каде се разговараше на тема мир и партнерски односи на градовите носители на порака на мирот.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст