Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Одржана работилница за изработка на стратегија за локален економски развој

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На 24 и 25 јануари се одржаа првата и втората работилница за изработка на стратешки документ – Стратегија за локален економски развој на Општина Куманово за период од 2019-2024 година.

Во процесот на креирање на стратегијата учествуваа претставници од Општина Куманово, Советот на Општината, јавната и државната администрација, граѓански организации и бизнис секторот.

Во нареден период се планира одржување на уште неколку работилници на кои работниот тим ќе ја финализира стратегијата, а самиот процес ќе биде воден и насочуван од страна на професионален консултант.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст