Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

„Спомен Костурница и Занаетчиски Дом“ е сувенир на Општина Куманово за 2019 година

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

На конкурсот кој по трет пат беше распишан од Општина Куманово за избор на сувенир на градот, годинава од страна на комисијата која за таа цел беше формирана од општината, беше избран сувенирот „Спомен Костурница и Занаетчиски Дом“.

Сувенирот ги содржи елементите на препознатливост и ја отсликува традицијата и културно – историските, духовни  и материјални богатства на Куманово. Сувенирот Спомен Костурница и Занаетчиски Дом е дело на Јелена Спасовски од Куманово.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст