Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Утре започнува Рома – Труба фест

Утре со почеток во 19:30 минути започнува 14- ти фестивал Рома Труба Фест. На првата фестивалска вечер која ќе започне во четврток ќе настапат: Уска Кан Кантуров од Берово, Кеми Асанов од Струмица, Ферус Мустафов од Скопје, Бојан Ристиќ од Србија, и оркестрите од Франција и Кипар, а специјален гостин е Роберт Ферчо и Бед Бојс. Втората фестивалска вечер која ќе се одржи во петок, ќе настапат Џамбо Агушев, Рос бенд Алимов, Среќко Ибраимовиќ, Синиша Станковиќ, млади Браќа Кадриеви од Белгија, како и оркестрите од Франција и Кипар, и специјалната гостинка „Љубојна“.Фестивалот е под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово и Министерството за култура.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст