Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

10- ти јубилеен годишен концерт на КУД „Српски вез“- Куманово

Вечерва се оддржа јубилеен годишен концерт на Културно уметничко друштво „Српски вез“- Куманово. Пред многубројната публика во НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” настапија Даница Крстиќ,КУД „Плави Делија“ – Румунија, КУД “Опленац„- Топола, КУД „Копаоник“- Лепосавиќ, како и домаќините КУД “Српски вез” – Куманово. Оваа друштво преку фолклорна и пејачка секција, веќе десет години шири и негува српска култура како во градот, така и во државата. На концертот присуствуваше и градоначалникот на Општина Куманово Максим Димитриевски.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст