Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Промоција на книгата “Мрежата на Абвер на Балканот”

Денеска во Куманово, во големата сала на зградата на поранешните општествено – политички организации, се одржа промоција на книгата “Мрежата на Абвер на Балканот”.
Ова дело е создадено од тројца автори, проф. Иван Бабановски, проф. др Самуел Колономос Садикарио и дипл. ликовен уметник Мартин Димковски Бабагинин, кој воедно го изработил и графичкиот дизајн на корицата на книгата.
Насловот на оваа книга – проект се однесува на разузнавањето, односно информацијата. Тема е нацизмот, деструктивната идеологија која ја уништува вербата во човекот, продолжува да егзистира и затоа треба да се проучува,  за да се заштитат идните поколенија.
Пред присутните се обрати градоначалникот на Општина Куманово, Максим Димитриевски.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст