Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Амбасадор на Шпанија во посета на општина Куманово

На иницијатива на Europe House Скопје, амбасадорот на Шпанија Н.Е. Хозе Луис Лозано Гарсија, денеска ја посети општина Куманово, при што ствари средба со претседателката на советот и секретарот на општина Куманово. На средбата се разговараше за тековните активности и проекти на општина, а се стави акцент на поактивно вклучување на младите во донесување и спроведување на одлуките. Претходно амбасадорот имаше средба со претставници од локалниот младински центар „Мулти Култи„ Куманово, на која се разговараше за функционирањето на локалните младински совети и потребите на младите од Куманово. Локалните младински совети имаат улога на советодавни тела на Советите на општините, а нивната цел е да ги вклучат младите во јавниот живот на општината и да обезбедат учество во процесите на донесување одлуки поврзани со младите. Куманово е дел од градовите во кои се организираше настан од ваков тип.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст