Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

80 години од излегување на јадрото на кумановскиот партизански одред

Денеска со полагање на цвеќе,на местото Цекова бавча (Спортска сала) се одбележаа 80 години од излегување на јадрото на кумановскиот партизански одред. На одебележувањето присуствуваа делегација од Сојуз на борци, секретарот на општината, претседателката на Совет и претставници од АРМ. Настанот беше збогатен со музичка изведба на децата од детската градинка „Ангел Шајче“.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст