Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Бдеење на кокински мугри 2023

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Денеска во раните утрински часови во мегалитската опсерваторија Кокино се одржа традиционалното обредно културно-уметничко чествување на изгрејсонцето – „Бдеење на кокински мугри“. Манифестацијата е под покровителство на Градоначалникот и Советот на општина Куманово, а организирано од страна на Друштвото на писатели – Куманово, Фондација за култура и спорт и НУ Музеј Куманово.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст