Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дезинсекција против крлежи на зелените градски површини

Се известуваат граѓаните на општина Куманово дека на 22.06.(четврток) и 23.06.2023 година(петок) на територијата на Општината, во период од 05.00 до 08.00 часот, ќе се изврши дезинсекција против крлежи на зелените градски површини.

Во четврток ќе се третираат зелените површини на локациите: Соколански парк, пред НУ Центар за култура “Трајко Прокопиев” на плоштадот, градски плоштад пред “Нама”, Суд, Општа болница и Спомен Костурница.

Во петок ќе се третираат зелените површини на кеј и градскиот парк.

При извршување на овие третмани ќе се користи препаратот Cimina Plus.

Неопходно е пчеларите да преземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Доколку временските услови не го дозволат вршењето на третманот, дезинсекцијата ќе се изврши првиот нареден ден кога временските услови ќе бидат поволни.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст