Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Европски ден за борба против трговија со луѓе: Уметност за свесност

По повод Европскиот ден за борба против трговија со луѓе, денеска во Занаетчиски дом се одржа настан во организација на “Отворена порта – Ла Страда” во соработка со општина Куманово. Присутвуваа претседателката на Совет на Општината, раководителот и претставници на Сектор за култура, спорт, социјална заштита, заштита на децата и здравствена заштита, како и ученици од општинските средни училишта. Присутните имаа можност да проследат проекција на краток документарен филм со наслов “Излез”. Се одржа и плодна дискусија со средношколците на тема препознавање и заштита од трговија со луѓе.

Денешниот настан претставува вистинска можност да се прецизира дека спречувањето и борбата против трговија со луѓе треба да биде приоритет на секое демократско општество, кое ќе  обезбеди заштита на правата на жртвите на трговија со луѓе.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст