Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Изложба на слики и скулптури од ликовната колонија „Куманово”

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Куманово и НУ Музеј – Куманово, вечерва во Уметничка галерија – Куманово беше отворена интернационалната изложба на дела од ликовната колонија „Куманово 2016“ и „Куманово 2017“. Изложбата ја отвори Секретарот на Општина Куманово Десанка Стошевска, а на истата беа прикажани околу педесет дела од дваесет и седум уметници од Македонија и странство, кои имаат земено учество на последните две ликовни колонии.

 

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст