Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Меѓународен фолклорен фестивал “Куманово 2023”

Вечерва во НУЦК Трајко Прокопиев – Куманово, започна тридневната музичка манифестација Куманово 2023 во организација на КУД Панче Пешев и МКЦ Козјак од Куманово.
Програмата на првата фестивалска вечер започна со дефиле на културно уметничките друштва низ кумановските улици. На сцената на центарот за култура, настапија фолклорни ансамбли од Македонија, Албанија, Бугарија, Грција, Египет и Колумбија.
Четвртото издание на меѓународниот фолклорен фестивал е под покровителство на Градоначалникот и Советот на Општина Кумнаово и Министерството за култура на РС Македонија.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст