Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Осумнаесетто издание на фестивалот “Распеано детство 2023”

Фестивалот на детска песна “Распеано детство 2023”, кој се совпадна со одбележувањето на Меѓународниот ден на детето – 1 јуни, се одржа во МКЦ, во организација на здружението “Ризница”- Куманово. Пред многубројната публика, која на двапати ја наполни салата, настапија 18 деца од три држави: Македонија, Србија (Бујановац и Крушевац) и Бугарија (Ќустендил). Се интерпретираа песнички на македонски, албански, српски и бугарски јазик, со што фестивалот доби интернационален карактер. Покровители на осумнаесеттото издание на оваа музичка манифестација, се Градоначалникот и Советот на Општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст