Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Претставници од Општина Куманово на обука за превенција од насилен екстремизам

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Претставници од Општина Куманово беа на тридневна обука за превенција од насилен екстремизам. Обуката се одржи од 13 до 15 мај во Охрид, а беше на покана од Здружение Хуманост, Ла Страда и Отворена порта. Целта на обуката е јакнење на капацитетите и вештините за обезбедување на превенција и спречување од насилен екстремизам. Општина Куманово активно работи на оваа тематика од 2019 година, преку Акцискиот тим на заедница и Мрежата на силни градови.

 

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст