Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Работен состанок во Општина Куманово со претставници од Проектот на УСАИД

Денеска во Општина Куманово, се одржа првиот работен состанок помеѓу претставници од општинската администрација, претседателката на Советот на Општината и претставници од Проектот на УСАИД за зајакнување на капацитети за искористување на ресурсите. Општина Куманово во наредниот период од 18 месеци, со поддршка од Проектот, ќе работи на јакнење на капацитети за унапредување на општинските јавни финансии, планирање и извршување буџет, транспарентност, планирање на приходи од сопствени извори и подобрување на пристап до нови извори за финансирање.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст