Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Дезинсекција против крлежи и ларвицидна дезинсекција (уништување на ларви од комарци)

Се известуваат граѓаните на Општина Куманово дека на 30.05.2024 година (четврток), во период од 05 – 08 часот наутро, предвидено е да се спроведе дезинсекција против крлежи.
Со дезинсекцијата против крлежи ќе бидат опфатени јавните зелени и цветни површини во градот, со акцент на зеленилото покрај градскиот кеј, јавните институции и установи, плоштадот и градските паркови.
Третираните површини ќе бидат видно одбележани.
Не се препорачува подолг претстој на површините, како за луѓе така и за животните, особено непосредно по извршување на третманот.
Истиот ден во период од 08 – 10 часот, предвидено е спроведување на ларвицидна дезинсекција, која има за цел уништување на ларвите од комарци.
Доколку временските услови нема да бидат поволни за извршување на третманите за дезинсекција, тогаш истите ќе бидат одложени за првиот нареден ден, кога временските услови ќе бидат поволни.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст