Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Свечено одбележан патрониот празник на ООУ “Христијан Карпош” – Куманово

Со пригодна културно – уметничка програма во НУЦК “Трајко Прокопиев” – Куманово, учениците и наставниците одбележаа 65 години успешно и континуирано опстојување на училиштето, кое гордо го носи името на славната историска личност, Христијан Карпош.
Свечената јубилејна манифестација беше под мото: “Низ минатото патуваме, споредуваме и бескрајно се забавуваме”!

На сцената низ песна, игра, рецитал и драмска изведба, пред многубројната публика се претставија учесниците на приредбата.
На настанот присуствуваа претседателката на Совет на Општина Куманово, Ивана Ѓорѓиевска и претставници од општинската администрација.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст