Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Тумба фест 2023

Вечерва на градскиот плоштад се одржа  фестивал на македонска народна и шегобијна песна „Тумба фест 2023“. Традицијата на овој фестивал освен шегобијноста, е и изведбата на песните на кумановски дијалект. Оваа година на програмата имаше дваесет и една композиција од врвни македонски пеачи, но и гости од Бугарија, Србија, Шведска и Швајцарија. Фестивалот се одржува по единаесети пат, со поддршка на општина Куманово, а во организација на Здружението Етно Ризница.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст