Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Започна фестивалот „Денови на комедија“

Со претставата „Синиот портокал“ на Театар од Велес, вечерва започна фестивалот „Денови на Комедија“. На оваа дваесет и шесто издание на овој престижен фестивал учествуваат единаесет претстави од земјава и соседството. Истиот завршува на петнаесетти октомври со претставата „Љубовна терапија„ на кумановскиот театар. Националната установа Центар за култура „Трајко Прокопиев„ е организатор на настанот, а истиот е поддржан од општина Куманово.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст