Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Градоначалникот на средба со претседателот на Боксерски сојуз на Р. Србија

Градоначалникот на општина Куманово Димитриевски денеска оствари средба со Ненад Боровчанин, претседател на Боксерски сојуз на Р. Србија и Фатон Салиху, претседател на Национална боксерска федерација на Македонија. На средбата присуствуваа и претставници на претседателството на Боксерски клуб Куманово. Повод за оваа значајна средба е одржувањето на Меѓународното првенство во бокс “Опен Балкан” на ниво на Србија, Македонија и Албанија. Ова спортско натпреварување во нашата држава ќе се одржи на 7 октомври во СОУ “Перо Наков”- Куманово, со поддршка на Боксерски сојуз на Србија и општина Куманово. Тема на дискусија беше и претстојното учество на Боксерски клуб Куманово во регионалната лига, во која ќе учествуваат спортисти од поранешните југословенски простори. Купот “Отворен Балкан” има значајна улога во придонесот за развој и зајакнување на спортската дисциплина бокс на Балканот.

 

.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст