• Известување

  Известување

  Во врска со имплементација на ИПА – проект „Рехабилитација и проширување на канализациона мрежа во Општина Куманово“, секторот за урбанизам, комунални дејности и заштита на животната средина и природата ги информира граѓаните дека од 02.05.2017г. ќе се започне со градежни работи – попречни ...
 • Реконструкцијата на мостот на река Којнарка

  Реконструкцијата на мостот на река Којнарка

  Градоначалникот Дамјановски беше во посета на Долно Којнаре, каде во тек се во тек се градежните работи за реконструкција и доградба на мостот на река Којнарка. Според динамиката на работа, проектот е во завршна фаза и се очекува пуштањето во употреба на мостот да биде кон крајот на мај.
 • Одржана панел-дискусија на тема “Прогрес без развој-Македонија и регионите низ перспективата на европската политика за рамномерен развој“

  Одржана панел-дискусија на тема “Прогрес без развој-Македонија и регионите низ перспективата на европската политика за рамномерен развој“

  Општина Куманово и Европското движење на Република Македдонија од Куманово, денеска организираа трибина на тема “Прогрес без развој-Македонија и регионите низ перспективата на европската политика за рамномерен развој“. На настанот учество земаа Градоначалникот Зоран Дамјановски, претседателот ...
 • Ученици од ОУ ,,Наим Фрашери'' ја посетија Општина Куманово

  Ученици од ОУ ,,Наим Фрашери” ја посетија Општина Куманово

  Ученици од ОУ ,,Наим Фрашери” ја посетија Општина Куманово каде што имаа можност да се запознаат со работата во локалната самоуправа и функционирањето на општинската администрација.
 • Ученици од Турција во посета на Куманово

  Ученици од Турција во посета на Куманово

 • Поддршка на иницијативата за измена на законот за лица со попреченост

  Поддршка на иницијативата за измена на законот за лица со попреченост

  Претседателот на Советот на Општина Куманово Александар Арсиќ, заедно со советниците од советничката група на СДСМ и коалицијата денеска ја покажаа својата поддршка со потпишување на граѓанската иницијатива за законски измени за подобрување на условите за живот на лицата со посебни потреби.

Известување