Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Акција „Вози одморен„

Членови на општинскио совет за превенција на детско престапништво, отсек за превенција при СВР Куманово, општински сојуз на училишни спортови, ученици од училишни сообраќајни единици, спроведоа акција „Вози одморен„. Акцијата се одвиваше на наплатна рампа кај село Романовце и граничен премин Табановце. Поради високите температури на минувачите им беше поделена вода за пиење, како и совети за заштита од топлотниот бран. Препораки да возат одморени, да прават чести паузи при возење и да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст