Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Детска ликовна колонија Пчиња 2024”

Традиционалната ликовна колонија, во организација на Хуманитарното здружение “Мајка” (08 – 11 јуни), започна во сабота, во Туристичко информативниот центар (поранешен задружен дом) во с.Пчиња.

На креативниот ликовен настан учествуваа ученици од: ООУ “Браќа Миладиновци” – Куманово – ПУ во с. Пчиња, ООУ “Вук Караџиќ” – Куманово, ООУ “Кирил и Методиј” – с. Романовце и ООУ “Христијан Карпош” – Куманово.
Децата имаа можност да творат и да се дружат во природа. На денешниот настан збогатен со културно – уметничка програма, на најуспешните ученици им беа доделени награди и благодарници.
Манифестацијата е поддржана од Општина Куманово, како дел од Програмата за културни манифестации 2024 година.
На настанот присуствуваа членови на Советот на Општината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст