Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Kumanova pjesë e “qyteteve të paqes” në Volgograd

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Në Volgograd u mbajt Asambleja e 29 – të e përgjithshme e qyteteve bartë të porosisë për paqe, ku anëtarët e këshillt ekzekutiv 11 anëtarësh të asociacionit me ftesë të kryetarit të Dumës së Volgogradit, z – ri Kosolapov Andrej Vladimiroviq, morën pjesë në konferencën ndërkombëtare Diaologu i Volgës, ku u bisedua për temën e paqes dhe marrëdhënieve miqësore të qyteteve bartës të porosisë së paqes, rrjetëzimin dhe binjakëzimin të qyteteve të mbarë botës me qëllim të bashkëpunimit të ndërsjellë ndërkombëtar në sferën e kulturës, sportit, ekonomisë, etj. Në kuadër të vizitës kryetari Dimitrievski me delegacionet tjera u përkulën në zjarrin e përhershëm të përmendores së ushtarëve dhe civilëve të rënë në betejën e Stalingradit gjatë Luftës së Dytë Botërore. Asambleja e radhës, e tridhjeta, do të mbahet në vitin 2019 në Sarajevë, BeH.

 

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст