Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ООУ “Браќа Рибар” – с.Табановце го прослави патрониот празник

Оваа објава е достапна и на: sqAlbanian

Со културно – уметничка програма под мото: “На дијалект зборуваме и се смееме, минатото да го оживееме”, учениците и наставниците од ООУ “Браќа Рибар” – с.Табановце, го одбележаа својот патронен празник.Пред присутните се претставија со пригоден рецитал, песна и игра, со осврт кон минатото и традицијата, нагласувајќи ја важноста на дијалектот, кој е одлика на корените од кои потекнуваме.На свечениот настан присуствуваа претставници од општинската администрација, предводени од раководителот на Секторот за образование, Александар Јовановиќ.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст