Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Спроведена еколошка акција во рамки на одбележувањето на Меѓународниот ден на животната средина

Со акција за чистење на локалитетот Спомен Костурница, денеска беше одбележан Интернационалниот ден на животна средина – 5 јуни.
Еколошката акција е во организација на Одделението за заштита на животна средина и природата при Општина Куманово, во соработка со Канцеларијата за млади, здружението “Кумановски акцијаши”, со поддршка на ЈП “Чистота и зеленило” – Куманово.
Акцијата за чистење е дел од проектот “Куманово, мој зелен дом”, кој се спроведува во повеќе етапи на разни локации низ градот и околината.

Врати се на врвот
Големина на фонт
Боја на контраст