Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ekspozitë fotografish nga Kumanova e vjetër në Shtëpinë e Artizanateve – Kumanovë

Оваа објава е достапна и на: mkмакедонски

Kumanova është një qytet ku jeton kultura. Përmes saj ne krijojmë, komunikojmë, e kuptojmë njëri -tjetrin. Sot në Shtëpinë e Artizanateve – Kumanovë u hap një ekspozitë e fotografive nga Kumanova e vjetër e organizuar nga Fondacioni për Kulturë dhe Sport Kumanova, nën kujdesin e Kryetarit të Komunës dhe Këshillit të Komunës së Kumanovës, si pjesë e shënimit të 11 Tetorit.

Qëllimi i kësaj ekspozite është të kapë estetikën e qytetit, arkitekturën, zanatet, kulturën dhe jetesën urbane në shekullin e 20 -të të asaj kohe. Për shkak të zhvillimit të qytetit dhe arkitekturës së re, shumica e ndërtesave që janë tipar i Kumanovës nuk ekzistojnë më. Ekspozita u hap nga Kryetari i Komunës Maksim Dimitrievski, kurse në ekspozitë mori pjesë edhe Kryetarja e Këshillit të Komunës së Kumanovës Atina Murgashanska.

Back to top
Големина на фонт
Боја на контраст